Daisy DecoeneDaisy Decoene

(°Ieper, 27/9/1957) Het grootste gedeelte van mijn jeugd bracht ik in Rekkem door.

Van opleiding ben ik regentes Nederlands/Engels, afgestudeerd in Tournai (Doornik) in 1978.

Na enkele interims in het onderwijs, belandde ik bij de Dienst Cultuur van de stad Kortrijk als BTK. Ik woonde toen in de deelgemeente Marke.

Hoewel ik tijdens mijn schooljaren eigenlijk wel een afkeer had van geschiedenis, kreeg ik met deze job de microbe voor heemkunde te pakken. Ik moest namelijk alle deelgemeenten van Kortrijk inventariseren via archiefonderzoek en interviews voor wat de recente geschiedenis betreft. Na Marke, Kooigem, Bellegem en deels Bissegem moest ik noodgedwongen stoppen omdat ik intussen in Dadizele was komen wonen . Het is dan 1980.
Ik kwam in een confectiebedrijf terecht als inkoopster en later als product manager voor een prêt-à-porter collectie van het Franse couturehuis Pierre Balmain. Intussen volgde ik tijdens de weekends cursussen voor heemkunde in Kortrijk en Gent en verzamelde ik zoveel mogelijk gegevens over mijn nieuwe gemeente, waarvan ik was gaan houden. Het lag dus voor de hand dat ik erbij zou zijn toen de heemkundige kring in 1991 werd opgericht !

Ik werkte thuis als zelfstandige hoedenmaakster en verdeel mijn vrije tijd tussen de heemkundige kring, de vele verenigingen waarvan ik lid ben en de (plaatselijke) politiek waardoor ik ondertussen in 2013 schepen van cultuur werd.

Daisy - Gerdy - Joël - Mia - Veerle - Paul - Ann L. - Xavier- Alma - Ann V. - Maria- Fransien - Dirk -Jean-Pierre